The Organic Factory

Den innovative franske designer, Giles Belley, har designet en ny kollektion; The Organic Factory. Kollektionen består af husholdnings objekter lavet med organisk, biologisk nedbrydelige materialer samlet af landbrugsaffald. Designet omfavner de biologisk nedbrydelige materialer, anvendt til at skabe et dynamisk aspekt i hvert design.

 Den lille “bakke”, The Plaine, der er en del af Colline designet, er lavet af et biologisk nedbrydeligt solsikke skrog. Der er lagt frø i den, der aktiveres når den vandes og bakken nedbrydes. I takt med at frøene vokser til en plante, synker den hårde form af bakken langsomt ned i jorden.

The Plaine er som sagt sammensat af solsikke skrog. Det er placeret over toppen af en krukke fyldt med gødet jord. I takt med at vand hældes over bakken, der langsomt nebydes biologisk og tilfører næringsstoffer til jorden (og derfor til sidst forsvinder), kommer der plads til at en plante kan vokse. Tegningen nedenfor viser processen med vand der driver over bakken og ned i beholderen underneden:

 

 Bagsiden af Plaine er tekstureret, der giver mulighed for at vandet kan sive ned i jorden jævnt:

The Brindille er en duft-udbredelses mekanisme lavet af vandopløselige materialer. Når den bringes i kontakt med væske, afgiver den vedvarende dufte ud i luften, i takt med at det nedbrydes:

The Rameau er også en aromatisk diffuser, hvor denne version udnytter varmen fra et lys til at intensivere duften. Et børste-lignende værktøj lavet af landbrugs-affaldsprodukter anvendes til at røre rundt i vandet, varme det op og derved gør det muligt at fordampe, hvilket vil frigive duft:

Inflorescence, virker som badesalt, der opløses i varmt vand for at frigive aromaterapeutiske dufte. De individuelle stykker er designet i en klynge som en blomst, hver en formet som en nellike knop:

Med Fruit, er målet ikke at udsende behagelig dufte, men at neutralisere de ubehagelige. Stykkerne indeholder fyrretræ essenser, der aktiveres når de kommer i kontakt med fugt:

Tilføj en kommentar

Din email er aldrig offentliggjort eller givet videre. Skal udfyldes*

*
*