Byg dit eget fotostudie

Fandt en udemærkedet guide til at bygge sit eget fotostudie af fotograf Kim Skovsby fra kameratest.dk

Tid: 1 dag
Omkostninger: 500kr

Når de fleste tænker fotostudie, så kommer tanken hurtig om meget dyrt fotoudstyr, avanceret fotolys, flashlamper osv., og det er ikke så underligt, for det har været sådan i mange mange år.

Men der er sket meget på den teknologiske front inden for de seneste år, og digitalkameraet er kommet på markede til en pris hvor alle kan være med. Det har betydet at der bliver taget flere billeder end nogensinde før, dels fordi resultatet af optagelsen kommer øjeblikket efter det er taget, og dels er det jo omkostningsfrit. Alt det har tilsammen gjort, at flere og flere interesserer sig for fotografering.

Det lys, som bruges på fotostudier, er korrigeret så de gengiver farver bedst muligt på negativer og fotopapir. De lamper der er beskrevet her afgiver et meget “varmt” lys og derfor er det en fordel at bruge et digitalt kamera.

Digitale kameraer giver mulighed for at gå ind og stille på flere parmetere end de gamle analog kameraer.
En af funktionerne heder “white balance” (WB) som korrigerer for lysets farvetemperatur. Det åbner op for, at vi kan bruge næsten alle typer indendørs lyskilder. Det eneste krav er bare, at der skal være masser af lys.

Step by step

step by step billede 1Step 1
SILVAN kan du købe arbejdslyslamper på 500 Watt, hvilket er tilstrækkelig til, at kunne bygge et hjemme fotostudie. Det eneste det kræver er, at der skal bruges mellem 1-3 stykker af dem.

Derudover skal du bruge 6 meter træstokke, 4 små vinkeljern, lidt skruer, et hvidt lagen og nogle hæfteklammer til en hæftemaskine. Så er du klar til at bygge dit eget hjemmestudie.

step by step billede 2

Step 2
Lampernes lys er koncentreret, derfor skal det blødes op med en “softbox”. Dette kan du lave ved, at hæfte et træskelet på et hvidt lagen, som vist på billedet herunder.

Målene på den du ser på billedet er 1,50 meter i bredden og 1,70 meter i højden (totalt). Du skal helst ikke lave softbox’en mindre end 1 x 1 meter på det område hvor lagenet sidder.

step by step billede 3

Step 3
Så skal du så bruge en baggrund, og her kan du bruge en væg, et tæppe, eller hvad du nu har forhånden.

Nu mangler der kun én ting før vi har alt det der skal være til at kunne ligge et flot lys i vores studie, og det er et par flamingoplader som vi skal bruge til at reguler kontrasten med. På illustrationen til venstre kan du se, hvordan du stiller det hele op. Flamingo-pladerne hedder her “Opspejling”.

step by step billede 4

Step 4
Dette step, skal vi have styr på digitalkameraet.

Her skal du enten manuel indstille hvidbalancen, eller stille hvidbalancen til kunstlys.

Det bedste er et kamera med manuelle indstillingsmuligheder.

Tag nogle prøvebilleder og læg dem ind i computeren og se om de skal være lysere eller mørkere.

 Step 5
2 lamper og lagner, 1 lampe fra højre side forfra, en skråt bagfra på venstre side (kantlyst):

step by step billede 6

 Step 6
2 lamper forfra, 2 lagner forfra,  på hver side af modellen:

step by step billede 7

Step 7
2 lamper, 2 lagner, skråt bagfra på hver side af modellen:

step by step billede 8

Step 8
2 lamper, 2 lagner, skråt bagfra på hver side af modellen: 

step by step billede 9

Tilføj en kommentar

Din email er aldrig offentliggjort eller givet videre. Skal udfyldes*

*
*